снимка: Булфото Посолството на Хаити в САЩ говори за координирана акция, проведена

...
снимка: Булфото Посолството на Хаити в САЩ говори за координирана акция, проведена
Коментари Харесай

САЩ няма да праща войници в Хаити

снимка: Булфото 

Посолството на Хаити в САЩ говори за координирана акция, извършена от добре подготвена и тежко въоръжена група. Премиерът на страната Клод Жозеф съобщи, че атентаторите са говорели на британски и испански.

Съединени американски щати нямат никакво желание все още да оказват военна помощ на Хаити, разкри " Ройтерс ".

Агенцията се базира на почитан неназован американски държавен източник, добавя news.bg.

Така той разяснява отправеното от Хаити искане към Белия дом да изпрати военни сили, които да оказват помощ за стабилизирането на обстановката в страна след показното ликвидиране на президента.

От Хаити към този момент оповестиха, че ще търсят военна поддръжка и от Организация на обединените нации за стабилизиране на обстановката в страната.

Президентът на Хаити Жовенел Моиз бе погубен в резиденцията си, която се намира в предградие на столицата Порт о Пренс. При нападението е била ранена и брачната половинка на Моиз. В Хаити е разгласен 15-дневен печал и изключително състояние.

Полицията в страната е умъртвила четирима хипотетични причинители и е задържала други двама, напомня " Дойче веле ". Според предходна информация те са чужденци и са се показали за чиновници на американската Агенция за битка с опиатите.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР